A DKMT EURORÉGIÓT ALKOTÓ MEGYÉK ADATAI

Arad megye (Románia):
Területe: 7652 km2
Lakossága: 458 ezer fő
Fejlett mezőgazdaságát több mint hatvan százalékban állattenyésztés jellemzi. Ehhez viszonylag fejlett élelmiszeripar is kapcsolódik. Fontosabb iparágai a gépgyártás és fémfeldolgozás, a textil- és a vegyipar.

Bács-Kiskun megye (Magyarország):
Területe: 8362 km2
Lakossága: 536 ezer fő
Az elsősorban mezőgazdaságáról, szőlő-, gyümölcs- és zöldségkultúrájáról ismertté vált megye az elmúlt évtizedekben a Duna-tisza közének kereskedelmi központjává fejlődött.

Csongrád megye (Magyarország):
Területe: 4263 km2
Lakossága: 424 ezer fő
A dél-alföldi régió központja. Szegeden a környékbeli mezőgazdasági termelésre fejlett élelmiszeripar jött létre. Világhírű szalámigyártása mellett paprikatermelése és feldolgozása is ismert. A térségben Szentesen primőrzöldség termelés és fejlett baromfifeldolgozás, Makón hagymatermelés, Hódmezővásárhelyen porcelán- és mérleggyártás folyik.

Krassó-Szörény megye (Románia):
Területe: 8514 km2
Lakossága: 331 ezer fő
Románia leginkább erdővel borított megyéi közé tartozik, az ország dél-nyugati részén található. A megye 65,4 százalékát hegyvidéki területek alkotják. A hagyományos mezőgazdasági és technológiai fejlődése mellett Románia egyik legrégibb vas- és acélipari központja. A termál források jelentős száma lehetővé tette a fejlett gyógyászat kialakulását.

Temes megye (Románia):
Területe: 8692 km2
Lakossága: 661 ezer fő
Mezőgazdasága kiemelkedő, a növénytermesztés mellett fejlett állattenyésztés jellemzi. A tradícionális élelmiszeripari ágazatok zömében a helyben termelt alapanyagot dolgozzák fel.

Vajdaság Autonóm Tartomány (Szerb Köztársaság):
Területe: 21506 km2
Lakossága: 2 millió 032 ezer fő
Elsősorban mezőgazdasági termeléssel foglalkozó lakossága búzát, kukoricát, cukorrépát, repcét, napraforgót, kendert és komlót termel. A fejlett agrárvidék jelentős élelmiszeripart vonzott magához.